HTML

abi utaz

Elmentem északra délre, mert itt nekem túl nagy a meleg van.

Friss topikok

  • annagramma: :-PP ! (2011.07.30. 22:11) Egy kis Leipzig
  • berlin_mount: Hehe, nem tetszett még arról a mondásról hallani, hogy: Berlin az a város, amit Németország vesz k... (2011.07.23. 19:17) Berlin még egy kicsit

Címkék

2011.07.12. 19:08 abi

Pozsony

No ha muszaj akkor eleg gyorsan tajekozodom. Kesett a vonat, a hostelbe meg ejfelig volt becsek. Osztonbol siman megtalaltam a helyet 30 perc alatt. Meg szerencse, hogy meg Szobon lehuztam a telefonra a compas-t.

A hely oke. Teljes meglepetesemre gond nelkul...

... na igen, itt jon az a resz az angolomrol. Szoval van nekem egy ilyen kissebbrendusegi komplexusom ezzel a nyelv kerdessel kapcsolatban. Legyen eleg annyi, hogy jelen pillanatban az a nagy param, hogy szlovakul nem tudok legalabb par szot. Gondolom direkt csinaljak, de baromi idegesito, hogy siman, ugy tesznek, mintha tudnal szlovakul. Meg csak azt se gondolhatom, hogy mint magyarral izelnek*. Ugye a fejemen nincs betyarkalap a gondolataim meg nem hallatszanak ki.

... szoval az angol egyenlore oke.

Voltam egy tok jo kiallitason egy Milan Dobes-hez cimzett muzeumban. Geometrikus konstruktivista stilusban (nem, nyilvan nem tudtam en se, hogy van ilyen a vilagon, de miutan lattal tiz ilyen munkat, tok egyertelmu, hogy mi ez, szoval letezo es lehatarolhato a dolog) alkot a bacsi, meg nagyjabol a haverjai is. Nagyon magas szinten uralja a ficko a vizualis erzekelest. Nem tudom mashogy fogalmazni. Lerak eled cuccot lencsekbol meg gorbe tukrokbol vagy csak rajzol valamit es pontosan tudja, mit fogsz latni. Sokszor belekerulsz a kepbe, neha forogva, becsikozva. Neha csak pontosan eloszedi azt az erzetet, ami akkor kapott el amikor lattad magad forogni a galeriaban. Csinalt a ficko kromacelbol geometrikus szobrokat, amik pont annyira fenyesek, pont ugy vannak derekszogben, hogy a tukrozodesek miatt ugy hat, mintha attetszo lenne az acel. A masik nagy iranyvonal amikor azzal a hatassal jatszik, amit akkor tapasztalsz, ha vekony poharba teszel szivoszalat. Bizonyos szogbol elkenodik a szivoszal a pohar teljes palastjan. Na a Milan ezt ugy hasznalja, hogy terbeli formakat latsz tole.**

Ja igen, a szocialis resze: A neni, aki alapvetoen kedves volt, elkisert vegig a harom szintes muzeumon, mint az egyetlen vendeget. Atom hangosan kopogott a cipoje es tarlatvezetett nekem. Szlovakul. Komolyan. Hozott konyveket, amiknek a boritoin emberek voltak. Ramutogatott a fejukre, aztan meg korbemutogatott. A masik dolog amit megertettem, az az volt hogy a kifuggesztett plakatkiallitas ezen muzeum tarlatait reklamozta. Tok jo plakatok voltak amugy.

Voltam meg egy design galeriaban is, de az pici volt es IKEA style cuccok voltak benne, csak szebben. Na ahhoz kepest, hogy mennyit kerestem, nem erte meg.

Pozsony amugy egesz kellmes. Nekem mondjuk egy kicsit tul nemetes, szerintem felevente festik a hazakat az ovarosban. A hazak kozti hely meg tul sok, kies, szegedszeru. (de jo szo) A nem-ovaros resze massziv irodaepulet tomeg vagy duhongo szocreal. Nagyon mondjuk nem neztem meg. Kicsit mindig mozog a levego, ettol tunik talan elhetobbnek a klima.

Azt nem ertem, hogy a lanyok hogy maradnak ilyen karcsuk, ha a standard ettermi adag masfelszerese a mienknek. Amugy a kaja jo, a lanyoknak meg tul vekony a szajuk.

 

*magyarozas amugy van, de valszeg annyi az egesz, hogy itt rank szokas csapatepito jelleggel morogni, mint general bunbakra.

**Egy olyan de olyan Vasarely van ott basszus...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keurail.blog.hu/api/trackback/id/tr163061332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása