HTML

abi utaz

Elmentem északra délre, mert itt nekem túl nagy a meleg van.

Friss topikok

  • annagramma: :-PP ! (2011.07.30. 22:11) Egy kis Leipzig
  • berlin_mount: Hehe, nem tetszett még arról a mondásról hallani, hogy: Berlin az a város, amit Németország vesz k... (2011.07.23. 19:17) Berlin még egy kicsit

Címkék

2011.07.14. 19:02 abi

? - Katovice - Krakko

Szoval a lengyel vasut az kemeny. Sajatmotoros kocsik vegig a hegyeken. Olyan a hangja, mintha metroval mennel, csak neha bekapcsol a diesel pofogo is. Igazabol nem jottem ra, hogy van pontosan a hajtasa. A szaga olyan mint a vidamparkban a szellemvasute.

Hogy igazoljam a sztereotipiaimat 15 perccel az orszagba erkezes utan egy lengyel sraccal ucsorogtem egy kis falusi kocsmaban, a helyi standard sort kortyolgatva. Volt szabad 40 percunk, meg amugy is egy iranyba mentunk.

Valami hegyrol jott a Janos, meglehetosen jo gyereknek bizonyult. Eleg melyen belementunk a controled dreaming meg a misztika es realizmus targykorebe tartozo filozofiai vitaba. Kurva jot beszelgettunk az az igazsag. 

O nem jott Katoviceig, ugyhogy utana az embereket neztem. Azok meg visszaneztek basszus. Valami el van allitva naluk ebben a nonverbalis kommunikacio dologban. Tudod mit? A francot! Bennunk van elallitva. Utana mar neztem az utcan, hogy hogy van ez. Ket dolog latszik. Az egyik, hogy nincs nagy bajuk a szemkontaktussal, a masik, hogy amikor megis megelegelik, akkor nem lefele, hanem oldalra kapjak el a tekintetuket. Az egesznek dobbenetes hatasa van. Olyan, mintha egy sokkal befogadobb kozegben lennel. A pasik is igy csinaljak, mondjuk az neha ijeszto egy kicsit. Ja es mosolyognak, ha kedvuk van. Vagy ot vadidegen mosolygott ram miota itt vagyok. Pedig nem neztem ki tul jol tegnap este 20 ora utazas utan.

A lengyel vasutrol meg egy aprosag:

Megerkezek Katovicebe. 10 percem van atszallni.

1, Ket aluljaro van a peronokhoz, parhuzamosan egymastol 50m-re. Jossz kifele az egyiken, es nincs a vegen allomas. Csak elfordul a folyoso, pontosabban ketteagazik. Eleg para.

2, A vonatokat csak indulas elott masfel percel irjak ki. (Vagy csak amikor beert?)

3, Nincs informacios pult. A jegypenztaraknak egyenkent 15m-es sor all.

4, Nem a vaganyt irjak ki, hanem a peronszamot. Egy peronhoz ket vagany tartozik.

5, Az percre egyszerre indulo vonatok ugyanarrol a peronrol indulnak.

Ellenben ezek itt beszelnek nyelveket. Megyek a papirral mutogatva, aztan jon vissza a "Schprichts du Deutsch?". Na ugy mar eleg jo volt.

Tegnap csak annyit lattam Krakkobol, hogy azt mondhassam: Csecse.

Ellenben ma...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keurail.blog.hu/api/trackback/id/tr583067891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása